”Killarna med bönedukarna”

Minns en gång, vi hade lämnat det trygga ”pannkakskyrkscampet” på grund av brist på folk och rört oss runt i parken. Då kom vi i kontakt med en grupp ungdomar som hängde vid en lekpark. Jag vet inte hur ämnet kom upp, men jag tror att vi erbjöd dem bön och gav dem exempel på olika saker vi skulle kunna be för. Ett av exemplen var ”ryggproblem”. Varpå en av killarna responderar; ”jag har inget problem med ryggen, men min pappa har, kan ni be för honom?”. Jag påmindes om ett sammanhang i apostlagärningarna där man använde sig av bönedukar i förbön för sjuka och erbjöd killen att om han kom tillbaka nästkommande dag så skulle jag kunna ordna med en böneduk som han skulle kunna ta med hem till sin pappa. Det var en bra idé tyckte han!
Dagen därpå kom killen förbi oss vid pannkakscampet. Men nu var han inte själv. Tillsammans med killen kom tre grabbar till. Grabbarna berättade att deras pappor också hade problem med sina ryggar och att de också ville ha bönedukar som de kunde ta med hem till sina pappor. Joråsåatt jag fick lite spontant ordna med tre bönedukar till. Tillsammans stod jag där med fyra tuffa killar i 16-års åldern i en bönering runt några bönedukar mitt i parken under kulturnattens kaos. Vi la händerna på dukarna och alla grabbarna var med och bad innerliga och hjärtliga böner för sina pappors ryggar! Wow! Så vackert! Och vilken tro de hade. /Samuel Lundström (Uppsala)

Related Posts