”Senare står där två väldigt chockade men smärtfria killar..”

4 Mars 2017

I lördags hade vi en fantastisk om en dock lite kall kväll ute med PK. Tack hela gänget som var med ute, sådan glädje att tjäna bredvid er. Det värmde.

Gud gör alltid fantastiska saker och lördagen var inget undantag. Knappt två minuter efter att tältet var rest kommer två killar i 16/17-års åldern fram varav den ena känner jag igen. Men han jag inte känner igen säger att han hört att man kan bli helad här på lördagarna. Varpå han frågar om jag kan hela hans skadade fot. Jag säger att jag tyvärr inte göra någonting. Men jag känner en som kan. Jesus. Sätt dig i stolen och beskriv vart det gör ont.Han säger att stortån gjort ont sedan en träning för ett tag sedan. Han beskriver smärtan som en 5/10 möjliga. Jag frågar om jag få lägga handen på och efter tummen upp ber jag bara att Gud ska hela foten, knappt 3 sekunder. Jag ber honom kolla om han känner någon skillnad i foten, han tittar förvånat på mig och ställer sig upp och börjar frenetiskt sparka tån i marken och utbrister att han kunde inte göra det innan. Han känner ingenting i tån längre! Prisa Jesus! Hans polare som varit med tidigare säger att det är därför man ska bli kristen, ”Jag menar muslimerna delar ju inte ut pannkakor!” Haha, tonåringar är så goa. Pannkakorna blev på något sätt en komisk sidogrej när Guds heliga Ande började röra vid killen. Båda skulle med en buss knappa minuten senare men vi fick ändå snabbt proklamera Guds kärlek för dem och inte lite hopp om att vi skulle få se dem igen!

Någon timme senare dyker två killar upp, något yngre än föregående par. Den ena röker en cigarr och båda har stora dunjackor och kepsen bakochfram. Fina killar. Vi börjar snacka lite generellt om livet och att de tagit många bra beslut på sistone, rört sig bort från dåliga kretsar där både dramatik och kriminalitet urartat. Jag uppmuntrar dem att ta ännu fler bra beslut och säger att det bästa beslutet jag tagit i mitt liv var att börja följa Jesus. De har knappt någon koll på vem han är så jag får dela mitt vittnesbörd och frågar om killarna hade varit intresserade av att lära känna Gud om han fanns på riktigt. Båda verkar vilja det. Även på frågan om jag får be en bön för att Gud ska visa sig på riktigt verkar de positiva. Jag kommer på att fråga först om någon av dem har ont i kroppen, det visar sig att killen med cigaretten i munnen har en 6/10 ont i ryggen. Jag frågar om jag får be för smärtan. Han tackade glatt ja. Återigen inga konstigheter, Jesus säger att vi ska lägga händerna på dem som är sjuka och de ska bli hela. Sagt och gjort, en snabb bön senare står där två väldigt chockade men smärtfria killar och letar efter något att säga. Jag tar vara på tystnaden och säger att jag vill ge dem någonting. Springer snabbt iväg och hämtar en bibel åt killen med ciggen och numera en helad rygg. När jag kommer tillbaka så har en vän till killarna anslutit sig och jag säger åt dem att berätta vad som precis har hänt. Han blir chockad också, sen så läser vi Joh 3:16 tillsammans jag får be en bön att Gud ska bevisa sig ännu mer för dem och ger de två andra varsin bibel, sedan kommer deras buss och de ger sig iväg.

Men FATTA vad sjukt! Haha, stå och läsa bibeln med 15-åringar på stan! Detta är ju bara mitt lilla axplock av allt som hände under kvällen men fattar ni vilken Gud vi har. Det har inget med mig att göra, jag är visserligen bra på att tjöta, men inte så bra. Och tur är väl det!

Tack Jesus för din kärlek, tack för att du använder PK och oss! Låt det få falla i god jord. /PK Örebro

Related Posts